Zoeken

Marokko koopt ultrasnelle speedboten van Nederland (foto’s)

7 februari 2022 - 19:40 - Marokko

©

Marokko heeft ultrasnelle speedboten van de Nederlandse fabrikant Damen gekocht. Deze robuuste vaartuigen zullen worden gebruikt in de strijd tegen drugssmokkelaars en terroristen, die beschikken over go-fast boten.

In een bericht op Facebook toont het forum FAR-Maroc, dat gespecialiseerd is in defensieaangelegenheden, foto’s van de ultrasnelle Interceptor 1503-snelheidsboten die door de Marokkaanse koninklijke marine zijn gekocht bij de Nederlandse scheepsbouwer Damen Shipyards.

Lees ook: Marokkaanse marine krijgt nieuwe boten om drugssmokkel te bestrijden

Deze onderscheppingsboten zijn ontworpen voor ultra-snelle patrouilles in alle zeegebieden. Zij halen snelheden van 120 km/u, vervoeren tussen zes en tien bemanningsleden en hebben zware machinegeweren. Dankzij deze schepen kan Marokko drugssmokkelaars, die vaak gebruik maken van go-fasts voor de oversteek van de Middellandse Zee, opsporen en mogelijke terreuracties effectief aanpakken.

Lees ook: Marokko koopt Caracal H225M helikopter

De Marokkaanse koninklijke marine heeft in 2019 al vijf van deze speedboten aangeschaft, aldus dezelfde bron, waarbij wordt benadrukt dat het koninkrijk een vloot van minstens 40 speedboten nodig heeft voor snelle en efficiënte operaties, vooral in het noorden van het land. Volgens deze bron zal de vloot worden uitgebreid met 10 nieuwe vaartuigen, besteld bij andere fabrikanten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team