Zoeken

Vader en zoon openen Marokkaans-Nederlands restaurant in Dordrecht

14 maart 2022 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

Foto: indebuurt Dordrecht

De Marokkaans-Nederlandse ondernemer Zini, opende in februari samen met zijn zoon Ilias het restaurant Nedmar in Dordrecht. De naam staat voor Nederland en Marokko en je kan er genieten van een scala aan Marokkaanse én Nederlandse gerechten.

De inrichting van het restaurant is beïnvloed door verschillende elementen van de Marokkaanse en Nederlandse cultuur. "Veel elementen in het restaurant komen uit Marokko", vertelt zoon Ilias aan In de buurt Dordrecht. "Zoals de lampen aan het plafond, de gordijnen en de schilderijen aan de muur. In Marokko wordt veel mozaïek als decoratie gebruikt, dus dat zie je ook terug." Vader Zini voegt daaraan toe dat hij de tajinelampen aan de muur zelf heeft ontworpen. "Ik kreeg zelfs de vraag waar we ze hadden gekocht."

Lees ook: Zahia vormt restaurant in Mechelen om tot ‘Delicatessenboetiek’

Zini wilde het Marokkaans-Nederlandse restaurant al in 2020 openen, maar door de wereldwijde coronacrisis heeft het wat langer op zich laten wachten. Zini werkt als kok in de keuken van Nedmar, terwijl zijn zoon Ilias de gasten begroet en de bediening doet.

Op het menu staan voorlopig vooral Marokkaanse gerechten zoals tajines, couscous en rijstschotels, maar je kan ook kiezen voor tomatensoep, broodjes of tonijnsalade. De kaart wordt binnenkort uitgebreid met typische Nederlandse gerechten, maar ze merken dat veel gasten een voorkeur hebben voor de Marokkaanse keuken.

Lees ook: Marokkaans restaurant Anaïs geeft kans aan mensen met een handicap

Een Nederlands tintje zit ook op de Boerenbond placemat waar je maaltijd op wordt geplaatst en in het logo van Nedmar, dat een tajine voorstelt met de typische Boerenbond-decoratie. Het restaurant wordt één dag per week voorbehouden voor vrouwen onder elkaar. In de week van de Internationale Vrouwendag lanceerden Zini en Ilias deze traditie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team