Zoeken

Foto’s gemartelde drugsbazin Naima Jillal op telefoon Ridouan Taghi

27 april 2022 - 18:20 - Wereld

©

Op een Blackberry-telefoon die in december 2019 werd gevonden bij de arrestatie van Ridouan Taghi in Dubai, zijn foto’s aangetroffen van een naakte en gemartelde vrouw. De politie denkt dat het over foto’s gaat van de Nederlands-Marokkaanse Naima Jillal.

De Amsterdamse Naima Jillal verdween in oktober 2019 spoorloos. Ze was actief in de drugshandel waar ze bekend stond als ’tante’ of ’godmother’. Jillal werd op 5 januari 1967 geboren in het noordoosten van Marokko en woonde lang in Utrecht. Ze zou als één van de weinige vrouwen doorgedrongen zijn tot de Nederlandse top van de cocaïnehandel. Haar verdwijning had mogelijk te maken met een mislukte cocaïnedeal, waarvoor ze ter verantwoording zou zijn geroepen, schrijft NOS.

Lees ook: Politie vindt sporen van ‘Tante’ Naima Jillal in Antwerpse loods

De politie kon uit de metadata van de foto’s opmaken dat ze in de nacht van 20 op 21 oktober 2019 zijn gemaakt. Het Parool baseert zich op het strafdossier in de liquidatiezaak Marengo om de drie foto’s te omschrijven. Op één van de foto’s is een naakte vrouw te zien die met tape vastgebonden is aan een stoel. Op een andere foto staat de buik van de vrouw, met aannemelijk een afgeknipte vinger en een teen er bovenop. Op de laatste foto is een naakte vrouw te zien die op haar buik op de grond ligt.

In 2020 zouden er in het criminele circuit al foto’s zijn rondgegaan van Jillal’s verminkte lichaam. En vorig jaar in maart werden ook een handtas en kledingstukken gevonden onder de vloer van een loods in de haven van Antwerpen, die waarschijnlijk toebehoren aan Jillal. Daarom vermoedt de politie al geruime tijd dat ze het slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Lees ook: Verdwenen Naima Jillal waarschijnlijk dood

Inez Weski, de advocaat van Taghi, zegt dat het "forensisch volstrekt onduidelijk is waar die telefoon of die foto’s vandaan komen". Volgens haar kan "niet worden gesteld dat deze telefoon aan mijn cliënt kan worden gelinkt". Het is niet duidelijk hoe de foto’s op de telefoon van Taghi terecht zijn gekomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team