Zoeken

Aankoop Turkse oorlogsschepen door Marokko bijna afgerond

21 januari 2022 - 11:00 - Marokko

©

Om zijn bewapening verder te versterken is Marokko in onderhandeling met Turkije over de aankoop van 7 snelle aanvalsschepen van de Kilic II-klasse en een korvet van de Ada-klasse.

Na de versterking van zijn lucht- en landmacht, zet Marokko de modernisering van zijn leger voort met de aankoop van ultramodern materieel voor de Koninklijke Marine. Marokko verzocht reeds het Spaanse bedrijf Navantia om de bouw van een patrouilleboot en is nu ook van plan om zeven snelle aanvalsschepen van de Kilic II-klasse, en een korvet aan te kopen van Turkije, meldt Tactical Report. De Marokkaanse autoriteiten begonnen in oktober jongstleden onderhandelingen met de Turkse fabrikant voor een bedrag van ongeveer 200 miljoen euro.

Lees ook: Marokko onderhandelt aankoop Turkse aanvalsschepen en korvet

De schepen van de Kilic-klasse zijn in 1998 door de Duitse fabrikant Lurssen voor Turkije ontworpen. De Kilic II, een verbeterde variant van de Kilic II Fast Attack Craft klasse, werd een paar jaar later gelanceerd. Met een lengte van 62 meter kan het schip zich verplaatsen met een maximumsnelheid van 74 km/u en beschikt het over een sensorsysteem dat 160 luchtdoelen en 40 landdoelen tegelijk in het oog kan houden.

Het korvet van de Ada-klasse is 100 meter lang en 14,4 meter breed en kan een maximumsnelheid van 53 km/u halen, met een actieradius van 6500 kilometer. Het heeft een geavanceerd wapensysteem voor zowel gevechten aan de oppervlakte als onder zee. Het korvet beschikt ook over een helikopterplatform aan de achterzijde van de boot, dat plaats biedt aan een middelgrote helikopter zoals de Seahawks van de Turkse marine.

Lees ook: Marokko verwacht nieuwe Amerikaanse Abrams A2-tanks

Marokko zou in de loop van 2022 de 7 schepen van de Kilic II-klasse en het korvet van de Ada-klasse in ontvangst kunnen nemen, ter vervanging van zijn vloot van snelle aanvalsschepen van de Lazaga-klasse die dateren uit het begin van de jaren 1980.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team