Zoeken

Marokko levert Portugese huurmoordenaar uit aan Albanië

2 januari 2024 - 21:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben aan Albanië een vermoedelijke Portugese huurmoordenaar uitgeleverd die al acht maanden op de "meest gezochte lijst" van Interpol stond. Hij zou betrokken zijn bij de moord op een Albanese zakenman.

De verdachte, Rúben Saraiva, wordt beschuldigd van betrokkenheid bij de moord op een Albanese zakenman en illegaal wapenbezit. De beslissing tot uitlevering kwam tot stand na intensieve onderhandelingen. Marokko en Albanië hebben namelijk geen formeel uitleveringsverdrag.

Lees ook: Marokko arresteert moordenaar van Albanees maar weigert uitlevering

De moord op Ardian Nikulaj, een bekend figuur binnen de Albanese politiek en zakenwereld, veroorzaakte een schokgolf in het land. Nikulaj was actief in de politiek als lid van de Sociaaldemocratische Partij en gemeenteraadslid van Shengjin. Zijn dood wordt gelinkt aan een onderlinge vete tussen rivaliserende clans. Naast Saraiva werden in Engeland nog vijf Britten en de vermoedelijke opdrachtgever van de moord gearresteerd, met uitlevering aan Albanië in het vooruitzicht.

Lees ook: Marokko levert Brit uit aan VS in grote fraudezaak

Saraiva werd onder strenge beveiliging vanuit Marokko naar Albanië vervoerd en ontkende tijdens zijn voorlopige hoorzitting in een Albanese rechtbank alle betrokkenheid bij de moord. Hij beweerde dat hij slechts als toerist in Albanië was ten tijde van het incident. De rechter achtte echter dat er voldoende bewijs is om hem in hechtenis te houden in afwachting van zijn proces.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team