Zoeken

Dood Badr in Casablanca: "Richkid" voor de rechter

16 december 2023 - 16:00 - Marokko

©

De zaak van de jonge Badr, die in Casablanca om het leven kwam na met opzet te zijn overreden door de auto van een rijkeluiskind, gaat binnenkort van start.

De brute moord op Badr, die werd overreden na ernstig te zijn mishandeld op de parkeerplaats van een fastfoodrestaurant in de Marokkaanse metropool, heeft tot grote verontwaardiging geleid in Marokko en op sociale media, schrijft Alyaoum24.

Lees ook: Familie vermoorde Badr in Marokko kreeg grote sommen geld aangeboden

De hoofdverdachte, door internetgebruikers "het verwende kind" genoemd, is geen onbekende van de justitie. In 2018 was hij al betrokken bij de dood van een andere jongeman, waarvoor hij aanvankelijk alleen een boete kreeg opgelegd. In beroep werd zijn straf verhoogd naar een jaar gevangenisstraf en een boete van 30.000 dirham, samen met een rijontzegging van twee jaar.

Lees ook: Verdachten schokkende moord op Badr achter de tralies

Het politieonderzoek, uitgevoerd door de brigade van Anfa, leidde tot de arrestatie van vijf personen die verdacht worden van betrokkenheid bij de moord. De verdachten in deze zaak worden beschuldigd van moord, het vormen van een criminele bende, gekwalificeerde diefstal, poging tot moord en medeplichtigheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team