Zoeken

Gezocht in heel Europa: Yousef Mohamed Lehrech in Marokko?

31 december 2023 - 15:00 - Marokko

©

Yousef Mohamed Lehrech, beter bekend als "El Pastilla", is momenteel de meest gezochte crimineel in Spanje na zijn opmerkelijke ontsnapping uit de Alcalá-Meco gevangenis in Madrid.

De ontsnapping vond plaats op 23 december, toen Lehrech gebruikmaakte van een moment van onoplettendheid in de beveiliging om ongezien te ontsnappen, slechts twintig dagen na zijn aankomst. Lehrech was overgeplaatst van de gevangenis in Algésiras naar Alcalá-Meco voor zijn eigen veiligheid, na de moord op zijn voormalige baas.

Lees ook: Marokkaanse huurmoordenaar uit Spaanse gevangenis ontsnapt

De ontsnapping verliep geruisloos tijdens een bezoekuur, waarbij Lehrech deed alsof hij een afspraak had en zich onder de bezoekers mengde in de drukke periode voor Kerstmis en de jaarwisseling. Het gebrek aan specifieke bewaking droeg bij aan zijn succesvolle ontsnapping. Onderzoekers vermoeden dat Lehrech mogelijk naar Marokko is gevlucht, waar hij naar verluidt veel contacten heeft. Ondanks intensieve zoekacties en een internationaal arrestatiebevel blijft hij ongrijpbaar.

Lees ook: Marokkaanse drugsbaron in Sebta slachtoffer van afrekening

Voor zijn ontsnapping zat Lehrech vast op verdenking van betrokkenheid bij twee moorden, waarvan één het gevolg was van een conflict met een rivaliserende bende.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team