Zoeken

Marokkaanse huurmoordenaar uit Spaanse gevangenis ontsnapt

30 december 2023 - 18:00 - Marokko

©

Yousef Mohamed Lehrech, een 20-jarige Marokkaanse huurmoordenaar, is op een opmerkelijk discrete wijze ontsnapt uit een gevangenis in Spanje. Lehrech, verdacht van twee moorden waaronder die op zijn voormalige baas, een drugsbaron, is nog altijd spoorloos, ondanks intensieve zoekacties van de Spaanse autoriteiten.

De Spaanse politie heeft via sociale media een opsporingsbericht uitgegeven voor Yousef Mohamed Lehrech, ook bekend als "El Pastilla". Hij wist uit het Alcalá Meco-gevangeniscomplex in Madrid te ontsnappen. De politie meldt dat hij 1,88 meter lang is en "extreem gevaarlijk". Ook zijn foto’s van de voortvluchtige gedeeld.

Lees ook: Ibrahim (16) onschuldig slachtoffer bendegeweld in Sebta

Volgens een voorlopig onderzoek heeft Lehrech gebruikgemaakt van vier beveiligingsfouten om de gevangenis via de hoofdingang te verlaten. Uit beelden van bewakingscamera’s blijkt dat hij zich mengde onder een groep bezoekers van andere gedetineerden. De penitentiaire ambtenaren en de civiele garde worden beschuldigd van nalatigheid in deze zaak, en het onderzoek naar de ontsnapping loopt nog.

"El Pastilla" werd in april aangehouden in Algeciras toen hij probeerde te vluchten naar Ceuta. Hij zat eerst in de Botafuegos-gevangenis in Algeciras en werd begin december overgeplaatst naar de jeugdgevangenis Alcalá-Meco. Hij wordt ervan beschuldigd zijn voormalige baas, bekend als Tayena, van dichtbij in de buik te hebben geschoten en heeft dit toegegeven bij zijn arrestatie. Lehrech beweerde ook het moordwapen in zee te hebben gegooid.

Lees ook: Marokkaanse drugsbaron in Sebta slachtoffer van afrekening

Daarnaast wordt Lehrech gelinkt aan een moord in oktober 2022 in opdracht van Tayena en een schietpartij eerder dit jaar in Ceuta tussen rivaliserende drugsbendes. Dit maakt hem een centrale figuur in meerdere gewelddadige incidenten en een belangrijk doelwit voor de Spaanse politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team