Zoeken

Albanië: vijf gewonden bij aanval in moskee Tirana

23 april 2021 - 17:40 - Wereld

©

In een moskee in de Albanese hoofdstad Tirana heeft een man gelovigen aangevallen die aan het bidden waren. Daarbij raakten vijf mensen gewond. Het is de eerste keer dat dit gebeurt in het land.

Een 34-jarige man brak rond 12.30 uur de moskee binnen in het centrum van de stad Tirana en viel daar met een mes vijf mensen aan die aan het bidden waren. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar hun leven is niet in gevaar. Ahmet Kalaja, de imam van de moskee, zei aan lokale media dat hij hoopte dat het geen terreurdaad is, maar dat de aanslag gepleegd werd door een onevenwichtig persoon, meldt Ouest-france.

Volgens de nieuwswebsite Shqiptarja, kwam de aanvaller de moskee binnen via een nabijgelegen pizzeria. Naar verluidt zou hij daar ook een ober hebben neergestoken. De politie heeft deze informatie niet bevestigd, maar verklaarde wel dat zij een onderzoek hebben ingesteld naar de omstandigheden en de motieven van de aanslag.

Albanië was officieel atheïstisch tijdens het communistische tijdperk (1945-1991), godsdienst was op dat moment verboden. Nu is het land overwegend moslim, maar telt het ook een kwart christenen (katholiek en orthodox).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team