Zoeken

Marokko arresteert moordenaar van Albanees maar weigert uitlevering

9 mei 2023 - 20:46 - Marokko

©

De vermoedelijke dader van de moord op de Albanese zakenman Ardian Nikulaj in Shëngjin, is maandag door de politie in Marokko gearresteerd. Ruben Saraiva, een 28-jarige Portugees, werd opgespoord dankzij informatie verstrekt door Interpol Tirana en Interpol Rabat.

Volgens een journaliste van Euronews Albanië kan Ruben Saraiva echter alleen worden uitgeleverd aan Albanië in ruil voor een Marokkaanse gevangene die in het land zou zijn gearresteerd, omdat Albanië en Marokko geen uitleveringsverdrag hebben.

Lees ook: Marokko arresteert Saoediër op vraag van Interpol

"Mensen die betrokken zijn bij dergelijke daden vluchten meestal naar plaatsen waar geen uitleveringsverdragen zijn", legt de journaliste uit. Ruben Saraiva is de vijfde verdachte die in deze zaak wordt gezocht.

Één persoon wordt nog gezocht door de politie in verband met de moord op de zakenman. De Britse staatsburger Harry Simson is nog steeds voortvluchtig, terwijl de andere verdachten, Edmond Haxhia, Stephen Hunt, Thomas Mithan en Harriet Bridgeman werden gearresteerd tijdens een operatie van het Britse National Crime Agency in Londen.

Lees ook: Marokkaanse politie arresteert door Interpol gezochte Italiaan

Edmond Haxhia, met zowel Albanese als Britse nationaliteit, is verwant aan de Lestakaj-familie, betrokken bij een bloedvete met de Nikulaj-familie. Zeven jaar geleden beschuldigden Elton en Klodian Lestaka het slachtoffer van de moord op twee van hun familieleden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team