Zoeken

Marokkaanse zorgsector niet blij met coronabonus

4 januari 2021 - 18:00 - Marokko

©

Medewerkers uit de Marokkaanse zorgsector zijn niet tevreden over de gang van zaken rondom de coronavirus-bonus die hen is beloofd door het ministerie van Volksgezondheid. Het gebrek aan transparantie over de toekenning en uitbetaling van de extra premie voor eerstelijnsmedewerkers heeft gezorgd voor fikse kritiek van de Nationale Unie voor Publieke Zorg.

"Aan de benadering van het ministerie ontbreekt het gezonde verstand en de logica die onze vakbond bij verschillende gelegenheden heeft benadrukt. De toekenning moet gebeuren op basis van eerlijkheid en gelijkheid, zodat iedereen er volgens specifieke normen van kan profiteren," zo liet de vakbond weten.

Tijdens de coronavirus-pandemie is het zorgpersoneel zwaar op de proef gesteld. Er werd vaker een beroep op hen gedaan dan voorheen, waarbij ze ook te maken kregen met een verhoogd risico op besmetting met het virus. Ondanks de opschorting van de jaarlijkse vakantie en een loonkorting gedurende drie maanden, is het zorgpersoneel niet ontmoedigt volgens de Unie. De vakbond liet ook weten dat er onder het personeel veel besmettingsgevallen zijn en veel werknemers met burn-out klachten.

"De vakbond weigert af te wijken van de methodiek die in augustus vorig jaar met de minister van Volksgezondheid is afgesproken. Voordat de Covid-19-premies worden betaald, moeten de criteria, de hoogte van de premie en de lijst van begunstigden worden goedgekeurd", laat de vakbond in een verklaring weten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team