Zoeken

Coronavirus Marokko: gezondheidswerkers kunnen gratis naar kliniek

15 november 2020 - 11:00 - Marokko

©

In Marokko kunnen artsen en verpleegkundigen die zijn getroffen door Covid-19 zich nu laten behandelen in privéklinieken.

De vereniging van privéklinieken gaat zorg dragen voor het zorgpersoneel dat ziek is geworden van het coronavirus. Met name in de steden Casablanca, Rabat, Marrakesh en Agadir is dit hard nodig, meldt Akhbar Al Youm. Het ministerie van Volksgezondheid heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met de directeuren van de klinieken. Dit moet voorkomen dat het Marokkaanse gezondheidssysteem in deze cruciale tijd ineenstort.

"Veel doktoren zijn het slachtoffer geworden van de tweede golf van het coronavirus. Dit verergerde de crisis in de gezondheidssector die is veroorzaakt door een toename van besmettingen, een gebrek aan medische teams en de verzadiging van ziekenhuizen", zegt dokter Redouane Semlali, voorzitter van de vereniging van privéklinieken. De klinieken met speciale Covid-19-afdelingen behandelen nu al zorgprofessionals die besmet zijn met het virus.

Volgens de voorwaarden van deze overeenkomst zal het ministerie van Volksgezondheid de kosten dekken van de medicijnen en de benodigde apparatuur om het zorgpersoneel in de privéklinieken te kunnen behandelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team