Zoeken

Marokko: gezondheidspersoneel krijgt bonus voor strijd tegen coronavirus

15 december 2020 - 12:20 - Marokko

©

Er komt een vergoeding voor het Marokkaanse zorgpersoneel om ze te compenseren voor de offers die zij hebben gebracht in de strijd tegen het coronavirus. Volgens de website Assahafa heeft het ministerie van Economie en Financiën groen licht gegeven om de uitzonderlijke bonus toe te kennen.

Het exacte bedrag dat aan de zorgmedewerkers gaat worden uitgekeerd is nog niet bekend. De bonus wordt in ieder geval in twee termijnen uitbetaald. De eerste helft wordt in december 2020 overgemaakt en de resterende 50% van de bonus zal in januari 2021 worden toebedeeld.

Minister Khalid Ait Taleb van Volksgezondheid kondigde in augustus al aan dat het proces voor de berekening en de toekenning van de bonussen, transparant zal verlopen en gebaseerd is op objectieve en eerlijke criteria.

De minister heeft laten weten dat de wijze waarop de bonussen worden berekend eerst wordt voorgelegd aan de vakbonden. Zij krijgen 72 uur om de berekeningen te bestuderen en om op het plan te reageren als ze het er niet mee eens zijn.

Bladna.nl