Zoeken

Coronavirus: situatie onhoudbaar in ziekenhuis Al Hoceima

2 november 2020 - 10:20 - Marokko

©

Het Imzouren-ziekenhuis in de provincie Al Hoceima is niet in staat het toenemende aantal Covid-19 patiënten te behandelen. De afgelopen dagen was er een enorme instroom van Marokkanen die ziek zijn geworden van het coronavirus. Er komen steeds meer klachten naar buiten over het ziekenhuis.

Op dit moment zijn alle zeventig beschikbare bedden bezet door bedlegerige patiënten. Volgens een verklaring van Mohamed Nouri, een verpleger en tevens regionaal secretaris-generaal van de Marokkaanse vakbond UMT, is het merendeel van deze patiënten in de afgelopen twee dagen opgenomen, zo meldt Hespress. Hierdoor is het maximum bereikt van het aantal Covid-19 patiënten dat in dit ziekenhuis terecht kan. Ook meldt Nouri dat er een groot tekort is aan zorgpersoneel en middelen. Er zijn slechts vier verpleegsters en één arts beschikbaar. De verpleger bevestigd ook de klachten die er zijn rondom de logistiek van het ziekenhuis.

De regionaal vertegenwoordiger van het ministerie van Volksgezondheid van de regio Al Hoceima, Mohamed Yiznassi, heeft de situatie geïnventariseerd. "We hebben enkele leidinggevenden uit het Mohammed V-ziekenhuis gehaald waardoor er nu in totaal zes artsen aan het Imzouren-ziekenhuis zijn toegewezen", zegt hij.

Volgens Yiznassi zal het in de komende tijd moeilijk worden om genoeg personeel in het ziekenhuis beschikbaar te hebben, gezien het feit dat het zorgpersoneel ter compensatie en motivatie een maand verlof krijgt als ze voor coronapatiënten hebben gezorgd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team