Zoeken

Marokko in top-5 Afrikaanse economieën van Forbes

1 juni 2021 - 18:20 - Economie

©

Marokko behoort ondanks de gezondheidscrisis tot de beste economieën van Afrika. Dit blijkt uit een ranglijst van Forbes Middle East waarop Marokko de vijfde plaats inneemt. De lijst is samengesteld aan de hand van cijfers van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank over het jaar 2021.

Het tijdschrift Forbes Middle East meldt dat het bbp van Marokko volgens het IMF met 4,5% is gestegen nadat er in 2020 door het uitbreken van de coronaviruspandemie een krimp van 7% werd genoteerd. Forbes schat dat het Marokkaanse bbp aan het einde van dit jaar met 9% zal zijn gestegen tot 124 miljard dollar, tegen 113,55 miljard dollar in 2020. Ondanks de economische schade die Marokko in 2020 heeft geleden door de gezondheidscrisis hebben de Marokkaanse autoriteiten goed gehandeld volgens de Wereldbank. "De reactie van de Marokkaanse regering op de crisis was passend, en de ambitieuze hervormingen die werden doorgevoerd, zouden de weg kunnen effenen voor een solide herstel".

De Marokkaanse regering heeft ook een plan opgesteld om economisch herstel en werkgelegenheid te bevorderen. Er is onder andere 13,5 miljard dollar aan steun verleend in de vorm van bedrijfskredietgaranties en financiering voor een nieuw Strategisch Investeringsfonds om investeringsprojecten en bedrijven die in geldnood zitten te ondersteunen.

De eerste plaats van de Forbes Middle East 2021-lijst is gereserveerd voor Nigeria met een bbp van 514 miljard dollar. Daarna volgen Egypte, Zuid-Afrika en Algerije.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team