Zoeken

Zes Marokkaanse universiteiten bij de beste ter wereld

22 september 2021 - 15:00 - Gemeenschap

©

Volgens de laatste wereldwijde ranglijst "The Times Higher Education" (THE), behoren zes Marokkaanse universiteiten tot de beste ter wereld. De ranking is een lijst van de 1662 beste universiteiten uit 99 landen en regio’s.

Volgens deze ranglijst bekleedt Marokko de derde plaats op Afrikaans niveau en de vierde plaats op het niveau van de Arabische wereld, aldus het ministerie van Onderwijs. De volgorde in de THE-ranglijst is gebaseerd op parameters in vier domeinen: onderwijs, onderzoek, internationalisering en valorisatie.

Lees ook: Dit is de beste universiteit van Marokko volgens QS Arab Ranking

Op de lijst staan de universiteit Sidi Mohammed Ben Abdellah in Fez (801-1000) en de Ibn Tofail-universiteit in Kenitra (1001-1200). De Hassan I Universiteit in Settat, de Hassan II Universiteit in Casablanca, de Cadi Ayad Universiteit in Marrakech en de Mohammed VI Universiteit in Rabat staan op plaats 1201.

De THE-ranglijst wordt als de meest volledige beschouwd, omdat de universiteiten worden gerangschikt volgens een brede scala van dertien parameters. Deze erkenning bevestigt dan ook het hoge niveau van de Marokkaanse docenten en onderzoekers en de relevantie van de inspanningen van de verschillende componenten van het hoger onderwijssysteem, wetenschappelijk onderzoek en innovatie.

Lees ook: Guelmim krijgt vijf nieuwe universiteiten

Het aantal Marokkaanse universiteiten op deze wereldranglijst is in vergelijking met het voorgaande jaar gestegen, van vijf naar zes universiteiten op het gebied van de fysica en van twee naar drie op het gebied van de klinische en biowetenschappen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team