Zoeken

Coronacrisis vertraagt vluchten Royal Air Maroc naar Israël

8 juli 2021 - 16:20 - Economie

©

Hoewel Royal Air Maroc een vertegenwoordiger in Israël heeft aangesteld, is er nog steeds geen zicht op de lanceringsdatum van de vluchten tussen Marokko en de Hebreeuwse staat, omwille van de veranderende gezondheidssituatie.

"Naar aanleiding van de huidige verslechtering van de gezondheidssituatie, hebben de Israëlische autoriteiten onlangs de toegang tot het grondgebied verboden aan alle buitenlandse bezoekers tot begin augustus. [...] Dit besluit zal waarschijnlijk voor de hele zomerperiode gelden, tot 15 september. De voortzetting van toeristische activiteiten houdt nauw verband met de ontwikkeling van de epidemiologische situatie," vertelt een bron in de top van Royal Air Maroc aan Médias24.

Lees ook: Israir vliegt vijf keer per week van Tel Aviv naar Marrakesh

Volgens deze bron is deze gezondheidssituatie de reden voor het uitblijven van een verklaring over de startdata van de rechtstreekse vluchten tussen Marokko en Israël, hoewel deze aanvankelijk voor juni of uiterlijk juli waren gepland. "Als wij in augustus commerciële vluchten gepland zouden hebben, dan moest Royal Air Maroc al begonnen zijn met de lancering van een reclamecampagne om de kaartjes te verkopen, maar dat is nog steeds niet het geval".

In Israël wordt de opstart van het Israëlische luchtverkeer pas verwacht in het laatste kwartaal van 2021. "Ondanks het opduiken van de Deltavariant die momenteel een golf van besmettingen in Israël veroorzaakt, zou de hoge vaccinatiegraad in het land op korte termijn de verspreiding van ernstige gevallen die een ziekenhuisopname vereisen moeten beperken. In Israël is namelijk reeds 60% van de bevolking gevaccineerd, waaronder 85% van de volwassenen. Dit moet het uiteindelijk mogelijk maken dat er in het laatste kwartaal van het lopende jaar, een echte stroom van Israëlische toeristen naar Marokko op gang komt".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team