Zoeken

Marokkaanse toeristen massaal terug naar Marbella

11 augustus 2022 - 18:20 - Wereld

©

Marokkaanse toeristen trekken voor hun vakantie opnieuw naar Marbella aan de Costa del Sol, nadat dit twee jaar niet kon omwille van de coronacrisis. Ze wandelen weer massaal door de straten van de Spaanse stad.

De aankomst van Marokkaanse toeristen in Marbella werd met name na Eid ul-Adha vastgesteld. "Ze komen beetje bij beetje en de hotels hebben op dit moment een groot aantal klanten", bevestigt Laura de Arce, directeur toerisme van het stadhuis van Marbella. Ze merkt op dat er in de eerste periode vooral toeristen "tussen de 30 en 40 jaar" in de stad aanwezig waren.

Lees ook: Sebta promoot zichzelf in Marokko

Maar sinds begin augustus komen ook de gebruikelijke toeristen aan in de stad, aldus de directeur. Nu de Spaans-Marokkaanse grens weer open is, hoopt ze op een grote toevloed van Marokkaanse toeristen. Het stadsbestuur hecht dan ook bijzonder veel belang aan de bevordering van het toerisme, benadrukt Laura de Arce.

De komst van Arabische, en in het bijzonder van Marokkaanse toeristen, is dit jaar "met 100%" toegenomen ten opzichte van 2020 en 2021. Er golden toen heel wat beperkende maatregelen omwille van de coronapandemie. Ook toeristen uit de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en Saoedi-Arabië zijn trouwe bezoekers van Marbella. Voor hen is het een droombestemming vanwege zijn luxueuze Puerto Banús en Arabische koningshuizen".

Lees ook: Marokkaanse politici op vakantie in Spanje op kosten van drugsbaronnen

Deze toeristen zijn zeer veeleisend op het gebied van boten, auto’s, gastronomie en mode, aldus een concessiehouder van Puerto Banús. Hij vertelt dat het "toeristen betreft uit het hoge of zeer hoge segment". Het zijn klanten die veel geld uitgeven, bevestigt Luis Quiroga, vertegenwoordiger van de Hotelvereniging van Malaga (MAHOS) aan de Costa del Sol.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team