Zoeken

Douane-inkomsten blijven stijgen in Marokko

16 juli 2022 - 10:20 - Economie

©

Eind juni van dit jaar had de Marokkaanse douane meer dan 41,6 miljard dirham geïnd, een stijging van 22,9% vergeleken met de cijfers van vorig jaar.

In haar maandelijkse bulletin met statistieken van de overheidsfinanciën noteerde de Schatkist van het Koninkrijk (TGR) een aanzienlijke stijging van de inkomsten uit douanerechten.

Lees ook: Marokkaanse douane blokkeert "AliExpress" en "Shein" producten

In deze stijgende tendens is rekening gehouden met belastingteruggaven, kortingen en kwijtscheldingen die na de eerste zes maanden van het jaar 161 miljoen dirham bedroegen, aldus het persbericht. Men voegt eraan toe dat de bruto douane-inkomsten met 23,3% stegen tot 41,8 miljard dirham.

Meer bepaald bedroegen de netto douane-inkomsten tijdens de betrokken periode 6,7 miljard dirham, een stijging met 22,3%. De netto-inkomsten uit de BTW bij invoer kwamen uit op 26,9 miljard dirham, een stijging met 32,3%.

Lees ook: Sebta en Melilla: einde smokkel leidt tot hogere douane-inkomsten

De netto-opbrengst van de verkoopbelasting op energieproducten daalde met 0,4% tot 7,9 miljard dirham, rekening houdend met terugbetalingen, kortingen en teruggaven van belastingen ten bedrage van 128 miljoen dirham.

Bladna.nl