Zoeken

Marokko: geleidelijke terugkeer naar normaal leven?

30 september 2021 - 17:40 - Marokko

©

Het Wetenschappelijk en technisch comité tegen Covid-19 heeft maandag een meeting gehad waarbij werd aangeraden om de coronabeperkingen in Marokko te versoepelen. Voor velen betekent dit een geleidelijke terugkeer naar het leven van vóór de pandemie.

Marokkanen verwachten dat de beperkende maatregelen die door de regering werden genomen om de coronapandemie te remmen, in de komende dagen zullen worden opgeheven. Het comité raadt namelijk een versoepeling aan van een aantal regels, onder voorwaarden. Dat bericht Al Ahdath Al Magrhibia.

Lees ook: Marokkaanse experts: "Versoepel coronamaatregelen"

Een versoepeling zal afhangen van de verspreiding van de vaccinatiepas, de vooruitgang van de vaccinatiecampagne en de verbetering van de epidemiologische situatie in het koninkrijk. Zo werd onder meer voorgesteld om mensen die gevaccineerd zijn en een vaccinatiepas hebben, vrij te laten circuleren in de openbare ruimte, ook ’s nachts, en de avondklok uit te breiden.

Ook wordt aangeraden om opnieuw samenkomsten en activiteiten in gesloten ruimtes toe te laten, evenals evenementen in open ruimtes zonder een beperkt aantal mensen, de heropening van theaters, bioscopen, culturele centra, bibliotheken, musea, sportzalen, hamams en zwembaden. Trouwfeesten moeten worden toegestaan en supporters moeten opnieuw in stadions worden toegelaten, aldus het comité.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team