Zoeken

Covid-19: Marokko treft nieuwe maatregelen

15 oktober 2021 - 11:30 - Gemeenschap

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben naar aanleiding van voorstellen en aanbevelingen van het Technisch en Wetenschappelijk Comité besloten tot een versoepeling van de coronamaatregelen. Aangezien de epidemiologische situatie op dit moment zeer stabiel is, kunnen Marokkanen dankzij deze nieuwe maatregelen, een aantal van hun oude gewoonten opnieuw opnemen.

Versoepelingen, vaccinatiepaspoort en een opheffing van de beperkende maatregelen. De Marokkaanse autoriteiten zullen deze beslissingen binnen enkele dagen bekend maken. Volgens Said Moutawakil, lid van het Wetenschappelijk en Technisch Comité, zullen de Marokkanen binnen enkele dagen hun normale leven bijna helemaal weer kunnen oppakken.

Lees ook: Covid-19: Marokko binnenkort in groene zone

"Om toegang te krijgen tot openbare plaatsen zoals bioscopen, voetbalstadions, restaurants, cafés en sommige diensten, volstaat het om het vaccinatiepaspoort voor te leggen. Mensen die niet gevaccineerd zijn, moeten een negatieve test kunnen voorleggen van minder dan 72 uur oud", aldus de professor.

Lees ook: Onderzoek: Marokkanen en de coronamaatregelen

Dit besluit is genomen omdat er voor de negende week op rij sprake is van een aanzienlijke daling van het aantal besmettingsgevallen, maar ook dankzij de goede resultaten van de vaccinatiecampagne.

Het vaccinpaspoort is een officieel document dat kan worden gedownload van de overheidswebsite Liqahona. Het geeft informatie over de houder, de datum van vaccinatie en het soort vaccin dat is toegediend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team