Zoeken

Sofyan Amrabat’s belofte aan de Marokkanen (video)

19 november 2023 - 18:00 - Sport

©

Het Marokkaans elftal staat voor belangrijke uitdagingen in aanloop naar het WK-2026 en de Afrika Cup 2024. Sofyan Amrabat, een van de sleutelspelers van de Atlas Leeuwen, heeft een belofte gedaan aan de Marokkaanse fans: het team zal de uitdagingen aangaan en alles doen om het Marokkaanse volk trots te maken.

In een recent interview gepubliceerd door de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), kwam Amrabat terug op de uitzonderlijke prestatie van het Marokkaans elftal tijdens het WK 2022 in Qatar, waar Marokko als eerste Afrikaanse team de halve finale bereikte. Hij benadrukte dat de reis nog niet over is en sprak over de voorbereidingen voor de aankomende kwalificatiewedstrijden voor het WK-2026, met een eerste geplande wedstrijd tegen Tanzania op 21 november in Dar Es-Salam.

Lees ook: Manchester United’s nieuwkomer Sofyan Amrabat onder vuur

Sofyan Amrabat sprak ook over de voorbereiding op de Afrika Cup 2024. Hij stelde dat de sfeer binnen het team positief en gemotiveerd is. Hij noemde het team een familie en benadrukte hun toewijding om hard te trainen en de Marokkanen wereldwijd blij te maken, net zoals ze deden tijdens het WK. De Atlas Leeuwen, die hun eerste en enige Afrika Cup-titel wonnen in 1976, hebben de ambitie om deze prestatie opnieuw te bereiken.

Lees ook: Sofyan Amrabat verrast door cadeau van fan (video)

Ondanks een kleine daling in de FIFA-wereldranglijst, waar Marokko nu op de 11ᵉ plek staat na het verlies van twee plaatsen, blijft het Marokkaans elftal de best gerangschikte Afrikaanse ploeg, vóór Senegal, Egypte en Algerije.

Bladna.nl