Zoeken

Walid Regragui onthult Marokko’s Afrika Cup-strategie (video)

13 januari 2024 - 23:00 - Marokko

©

Bondscoach Walid Regragui heeft inzicht gegeven in de voorbereidingsstrategie van zijn team voor de Afrika Cup, die dit weekend van start is gegaan. Het Marokkaans elftal verblijft in San Pedro, een stad in Ivoorkust waar al hun groepswedstrijden zullen plaatsvinden.

"We zijn erg blij dat we veel vroeger zijn gekomen. We zouden tegen Gambia spelen, maar helaas werd de wedstrijd op het laatste moment geannuleerd. Dit gaf ons drie dagen extra om ons aan te passen aan het klimaat in San Pedro, waar het erg warm is. Dit is gunstig voor de spelers, zodat hun lichamen kunnen wennen aan de hitte," verklaarde Walid Regragui in een interview met de website van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF).

Lees ook: Afrika Cup: Atlas Leeuwen klaar om te brullen, maar het wordt moeilijk

Walid Regragui bedankte de voetbalbond voor de uitstekende omstandigheden die het team en de technische staf geboden zijn om zich voor te bereiden op de Afrika Cup. Over deze voorbereiding gaf de coach aan dat het belangrijkste in de aanstaande wedstrijd tegen Tanzania op woensdag is dat het team compleet is. "We hebben een speelstijl ontwikkeld die we tijdens de Afrika Cup willen herhalen," zei hij.

De oefenwedstrijd tegen Sierra Leone op donderdag diende als een realistische test voor de Atlas Leeuw. "We hebben geprobeerd te spelen op een tijdstip dat vergelijkbaar is met dat van onze tweede wedstrijd (om 14.00 uur lokale tijd tegen de Democratische Republiek Congo). We wisten dat de hitte bepalend zou zijn om te winnen. Het zijn moeilijke omstandigheden voor onze spelers, die desondanks hebben gedaan wat nodig was, namelijk winnen en een aantrekkelijk spel leveren. Er zijn zeker nog details die gecorrigeerd moeten worden, maar we hebben vertrouwen in onze mogelijkheden."

Lees ook: Marokkaans elftal zondert zich af in Ivoorkust

De bondscoach verzekerde dat zijn spelers vastbesloten zijn om deze Afrika Cup te winnen, met de steun van de fans. "We hebben supporters en een volk achter ons. We willen hen niet teleurstellen. We kijken allemaal uit naar dezelfde emoties als tijdens het Wereldkampioenschap 2022," verklaarde hij. Marokko zit in groep F samen met Tanzania, de Democratische Republiek Congo en Zambia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team