Zoeken

Algerijnse bondscoach Tanzania Adel Amrouche ontslagen na beschuldigingen tegen Marokko

20 januari 2024 - 14:00 - Sport

©

Adel Amrouche, de Algerijnse coach van het Tanzaniaans elftal, is ontslagen na beschuldigingen van valsspelen tegen Marokko. Zijn assistent Hemed Suleiman neemt voorlopig zijn taken over.

De Tanzaniaanse Voetbalfederatie (TFF) was niet te spreken over de verklaringen van Amrouche, waarin hij beweerde dat Marokko en de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) het Afrikaanse voetbal domineren en hun eigen scheidsrechters kiezen. "De FRMF is een bewezen macht in de Afrikaanse voetbalwereld. Ze dwongen ons om ’s avonds te spelen terwijl we ’s middags wilden spelen. Momenteel beheert Marokko het Afrikaanse voetbal," verklaarde hij enkele weken voor de wedstrijd Marokko-Tanzania op de Afrika Cup 2024, die eindigde in een 3-0 overwinning voor de Atlas Leeuwen.

Lees ook: Beschuldigingen van valsspelen tegen Marokko: Adel Amrouche gehoord door CAF

Deze ernstige beschuldigingen leidden tot een reactie van Wallace Karia, de voorzitter van de Tanzaniaanse Voetbalfederatie. Karia distantieerde zich van de Algerijnse coach. "We ondersteunen de verklaring van onze hoofdtrainer Adel Amrouche niet, nadat hij Marokko beschuldigde van het domineren van het Afrikaanse voetbal en het manipuleren van de scheidsrechters die hun wedstrijden leiden. We ondersteunen deze verklaring absoluut niet," zei hij.

In reactie op de controverse kwam Amrouche terug op zijn uitspraken in een persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd Marokko-Tanzania. Hij prees Marokko, de halvefinalist van het laatste WK, en Walid Regragui, tevergeefs. De Afrikaanse Voetbalconfederatie (CAF) schorste de Algerijnse coach voor acht wedstrijden en legde hem ook een boete van 10.000 dollar op.

Lees ook: Marokko schittert en verslaat Tanzania met 3-0

Tanzania zet de competitie voort met assistent-coach Hemed Suleiman. De Taifa Stars spelen hun tweede wedstrijd in groep F tegen Zambia op zondag 21 januari en nemen het daarna op tegen de Democratische Republiek Congo drie dagen later.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team