Zoeken

Datum topontmoeting Marokko-Spanje staat eindelijk vast

13 januari 2023 - 09:00 - Marokko

©

Het is officieel. Na herhaaldelijk uitstel zal de langverwachte top tussen Marokko en Spanje plaatsvinden in Rabat op 1 en 2 februari.

Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maakte dit nieuws bekend. Deze bijeenkomst maakt deel uit van de afspraken tussen Pedro Sanchez en Koning Mohammed VI, na het bezoek van de Spaanse premier aan Rabat vorig jaar.

Lees ook: Slotverklaring bezoek Pedro Sanchez aan Marokko

De bijeenkomst is belangrijk omdat de twee landen van gedachten zullen wisselen over de uitbreiding van hun vriendschaps- en samenwerkingsbetrekkingen. Spanje en Marokko lanceerden in maart 2022 een nieuwe fase van deze samenwerking. Het buurland heeft zijn standpunt over het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara herzien en beschouwt het als de "meest serieuze, realistische en geloofwaardige basis" om het conflict op te lossen.

Lees ook: Pedro Sánchez herformuleert steun aan autonomieplan Marokko bij de VN

Volgens Spaanse diplomatieke kringen zal Spanje op de bijeenkomst worden vertegenwoordigd door premier Pedro Sanchez en een twaalftal ministers. Er is nog geen informatie vrijgegeven over de deelnemers aan Marokkaanse zijde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team