Zoeken

Marokko wil seizoenarbeidsters in Spanje bijstaan

7 februari 2019 - 16:00 - Marokko

©

Duizenden Marokkaanse seizoenarbeidsters worden in april in het zuiden van Spanje verwacht voor de oogst van aardbeien. De Marokkaanse autoriteiten hebben meerdere maatregelen getroffen om hen tijdens hun verblijf in het Europees land bij te staan.

Vorig jaar hadden meerdere vrouwen geklaagd over seksuele intimidatie, de niet naleving van hun werkcontract en de moeilijke werkomstandigheden.

Persagentschap MAP bericht dat een samenwerkingsovereenkomst werd gesloten tussen de ministeries van Marokkanen in het buitenland en van Werkgelegenheid om de 19.000 arbeidsters die dit jaar in Spanje worden verwacht de nodige steun te geven.

Zo zal onder meer een commissie worden opgericht waarvan de leden tijdens het oogstseizoen, in samenwerking met de Spaanse autoriteiten, landbouwbedrijven zullen bezoeken waar Marokkaanse vrouwen werken om er naar de werkomstandigheden te kijken.

Marokkaanse seizoenarbeidsters worden in Spanje gelogeerd en verdienen per dag 37 euro voor 6:30 uur werk. Voor hun vertrek naar Spanje verschaft het Marokkaans arbeidsbureau Anapec hen ook een opleiding.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team