Zoeken

Officieel: Koning Felipe VI van Spanje op bezoek in Marokko

12 februari 2019 - 15:40 - Marokko

©

Na meerdere uitstellen zal Koning Felipe VI van Spanje op 13 en 14 februari een officieel bezoek aan Marokko brengen. Dat bevestigt het Koningshuis.

Volgens een verklaring van het Koningshuis zullen de Spaanse monarch en zijn vrouw Dona Letizia Marokko bezoeken op uitnodiging van Koning Mohammed VI.

Naast ontmoetingen tussen de twee monarchen zullen ook meerdere overeenkomsten worden gesloten tussen de twee landen. Koning Mohammed VI zal vervolgens een officieel diner geven ter ere van Felipe VI en Letizia.

Het bezoek van de Koning van Spanje moest oorspronkelijk in november 2017 plaatsvinden maar was op vraag van Mohammed VI uitgesteld. De Marokkaanse Koning wilde aan de top van de Afrikaanse en Europese Unie in Ivoorkust deelnemen. In januari 2018 werd het bezoek van Felipe VI opnieuw uitgesteld op vraag van Marokko zonder dat daar een reden voor werd gegeven.

Koning Felipe VI en zijn vrouw worden in Marokko vergezeld door meerdere Spaanse ministers, waaronder de ministers van Binnenlandse zaken en Onderwijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team