Zoeken

Zoveel verdienen Marokkaanse seizoenarbeidsters in Spanje

1 juli 2020 - 17:00 - Economie

©

Marokkaanse seizoenarbeidsters die voor de oogst van aardbeien in Spanje gaan werken, verdienen 473 dirham per dag, of 14.201 dirham per maand.

Van dit bedrag gaat 8,33 procent naar de Staat in de vorm van inkomstenbelastingen. De meeste Marokkaanse seizoenarbeidsters worden voor de regio van Huelva aangeworven. Ze vertegenwoordigen goedkope arbeidskrachten voor landbouwbedrijven, maar ook een belangrijke inkomstenbron voor de Spaanse Staat dankzij een werkgeversaandeel van 23,71%.

Dit jaar heeft de Spaanse regering de verblijfsvergunning van 7000 Marokkaanse seizoenarbeidsters met één maand verlengd vanwege de sanitaire noodtoestand. Een groot aantal vrouwen maakte daarvan gebruik om door te werken en hun inkomen te verhogen.

Deze cijfers werden begin deze week door Spaanse media vrijgegeven. Seizoenarbeidsters zouden goed zijn voor 17 miljoen euro aan belastingen.

Spanje vreest dit jaar dat de terugkeer van de vrouwen naar Marokko extreem moeilijk zal verlopen vanwege de coronacrisis. De secretaris-generaal van de Andalusische Arbeidersraad verwacht een "ernstige humanitaire crisis" als de Marokkaanse regering haar onderdanen niet snel terughaalt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team