Zoeken

Spanje: Marokkanen gedwongen te eten tijdens Ramadan (video)

26 mei 2019 - 14:10 - Wereld

©

De zaak over de misbruik van Marokkaanse seizoenarbeidsters in het zuiden van Spanje zal opnieuw door de justitie worden behandeld.

Het besluit op de zaak te heropenen volgt op een nieuwe aangifte van de slachtoffers en de publicatie van een rapport over de onmenselijke werkomstandigheden die aan deze vrouwen wordt opgelegd.

Volgens Al Massae beschuldigen meerdere vrouwen hun werkgever van seksuele intimidatie en uitbuiting in een plattelandsbedrijf in de regio van Huelva.

Drie vrouwen hebben ook aangifte gedaan tegen de werkomstandigheden. Zij moesten soms tot twee keer meer uren per dag werken dan in hun contract vermeldt stond, waardoor ze gedwongen werden om het vasten te verbreken.

Het blad geeft tevens aan dat vele eigenaren van landbouwbedrijven de voorkeur geven aan analfabete seizoenarbeidsters omdat deze vrouwen niet voor hun rechten kunnen opkomen. Ook moeten ze getrouwd zijn en kinderen hebben zodat ze naar Marokko terugkeren en het jaar erop terugkomen.

Vermeldenswaardig is dat de ambassade van Marokko in Spanje vorige week een iftar heeft georganiseerd voor Marokkaanse seizoenarbeidsters. De vrouwen kregen toen te horen dat ze de volledige steun hadden van de Marokkaanse overheid tijdens hun verblijf in Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team