Zoeken

Marokkaanse seizoenarbeidsters niet seksueel misbruikt in Spanje volgens ministerie

21 mei 2018 - 15:10 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Werkgelegenheid heeft de recente berichten over de seksuele misbruik van Marokkaanse seizoenarbeidsters in Spanje ontkent.

Een Marokkaans-Spaanse delegatie bezocht op 10 en 11 mei de provincie Huelva om de zaak te onderzoeken. Er werden volgens de afdeling geen gevallen van misbruiken tegen Marokkaanse werkneemsters geconstateerd.

De werkomstandigheden van deze vrouwen komen tevens overeen met het contract tussen de twee partijen, de wetgeving en de overeenkomst tussen de regering en de aardbeienkwekers. Het ministerie voegt er nog aan toe dat het contract in het Arabisch werd vertaald om conflicten te voorkomen.

Marokkaanse seizoenarbeidsters die voor de teelt van rode vruchten in Spanje werden aangeworven werken 39 uur per week met betaalde overuren tot maximaal 48 uur per week.

De delegatie bezocht meerdere kwekerijen en de woningen waar de arbeidsters verblijven na een artikel van Buzzfeed waarin wordt vermeld dat seizoenarbeidsters regelmatig het slachtoffer zijn van geweld en misbruiken van hun werknemers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team