Zoeken

Marokko: SDX Energy schroeft ambities terug

7 februari 2022 - 18:20 - Economie

©

De in Londen gevestigde Britse olie- en gasexploratiemaatschappij SDX Energy heeft besloten haar ambities in Marokko en Egypte te herzien.

De kapitaaluitgaven van SDX Energy zullen dalen tot 21,5 miljoen dollar dit jaar en
voor al haar activiteiten tot 23 miljoen dollar in vergelijking met 2021, terwijl de productie met 5900 vaten olie-equivalent per dag onder het gemiddelde zal liggen, zo meldt Ecofin.

Lees ook: Sound Energy start tweede gasboring in Marokko

In Marokko is het Britse bedrijf van plan zijn investeringen met ongeveer 6 miljoen dollar te verminderen ten opzichte van 2021. Mark Reid, de CEO van de onderneming, rechtvaardigt dit besluit door een contractopschorting voor 5 jaar. Hij verwacht dat een grotere nauwkeurigheid over de toekomstige gasvoorziening en -prijzen een nieuw contract voor een langere periode zal rechtvaardigen.

Lees ook: SDX Energy schort boorprogramma in Marokko op

In Egypte "zijn onze productieverwachtingen voor het volledige jaar 2022 lager dan de feitelijke productie van 5886 vaten olie-equivalent per dag in 2021, voornamelijk als gevolg van het geplande desinvesteringsvoorstel in South Disouq en de uitputting van natuurlijke putten", aldus de topman.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team