Zoeken

Gas: Sound Energy start nieuwe fabriek in Tendrara

2 april 2022 - 11:00 - Economie

©

Sound Energy PLC heeft woensdag aangekondigd dat de werkzaamheden aan de eerste fase van de Tendrara onshore gasverwerkings- en vloeibaarmakingsfabriek in de komende dagen van start zullen gaan.

Het project is toegekend aan de Italiaanse aannemer Italfluid Geoenergy SRL, die de faciliteiten zal bouwen voor Sound Energy Morocco East Limited (SEMEL). Dit is een volledige dochteronderneming van Sound Energy. De werkzaamheden "volgen op een eerste betaling van 5 miljoen dollar", aldus een verklaring van het bedrijf.

Lees ook: Flinke verliezen voor SDX Energy in Marokko

Op termijn zal de onderneming ongeveer 100 miljoen kubieke meter gas per jaar produceren en vloeibaar maken, aldus een persbericht. Het grootste deel van de productie zal worden geleverd aan distributeur Afriquia Gaz gedurende een periode van tien jaar, waarbij 475 tot 546 kubieke meter vloeibaar aardgas per dag zal worden geproduceerd.

In het tweede fase van het project zal een pijpleiding van 120 km worden aangelegd om de concessie te verbinden met de GME-pijpleiding. De infrastructuur zal een volume bereiken van 350 miljoen kubieke meter gas per jaar, bestemd voor de Marokkaanse nationale elektriciteitsmaatschappij, met een take-or-pay van 300 miljoen kubieke meter per jaar.

Lees ook: SDX Energy schort boorprogramma in Marokko op

De financiering van Sound Energy voor dit project is rond, omdat het bedrijf eind vorig jaar een lening van 18 miljoen dollar heeft ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team