Zoeken

Sound Energy start tweede gasboring in Marokko

26 november 2021 - 15:40 - Economie

©

Het olie- en gasbedrijf SDX Energy kondigde op 19 november de start aan van een tweede boorfase, die begon in het noordoostelijke Gharb-bekken van Marokko.

Na de voltooiing van de eerste fase eind juni, is Sound Energy van plan om dit jaar met nieuwe verkenningen te beginnen. Er zijn twee putten, de eerste is KSR-19, die al in gebruik is genomen, en de tweede SAK-1 zal later in gebruik worden genomen. Beiden maken deel uit van de licentie van Lalla Mimouna, aldus het management in een verklaring

Lees ook: SDX Energy schort boorprogramma in Marokko op

Uit de informatie blijkt dat KSR-19 dicht bij de bestaande infrastructuur van het bedrijf ligt, waardoor de aansluiting snel en goedkoop tot stand kan worden gebracht. SAK-1 ligt iets verder van bestaande infrastructuur, maar zal toch relatief snel aansluiten en bij succes een nieuw gebied openen voor boringen en daaropvolgende mijnbouw.

Lees ook: Marokko verwacht productie van 110 miljoen m³ aardgas

"Het doel van deze putten is om de reserves te vergroten, zodat we onze klanten gas kunnen blijven leveren in overeenstemming met hun contractuele vereisten", zegt Mark Reid, CEO van SDX Energy, zoals geciteerd in het persbericht.

Bladna.nl