Zoeken

Flinke verliezen voor SDX Energy in Marokko

25 maart 2022 - 20:07 - Economie

©

Het Britse oliebedrijf SDX heeft zijn activiteiten in 2021 in Noord-Afrika onder de loep genomen en een verlies op zijn cashflow aangekondigd van 24 miljoen dollar, als gevolg van het fiasco van enkele projecten in Egypte en Marokko.

Gedurende de afgelopen periode heeft SDX een bijzondere waardevermindering van 9,5 miljoen dollar geboekt in verband met haar Disouq South-project in Egypte en Lalla Mimouna North-project in Marokko, waarbij de prestatieproblemen van het bedrijf en de inzet van apparatuur en personeel nadelig werden beïnvloed.

Lees ook: Marokko: SDX Energy schroeft ambities terug

In Egypte is de onderneming er niet in geslaagd olie of gas te vinden tijdens de proefboring in de Hanut prospect in de Zuid-Disouq concessie. Bijgevolg heeft zij 33% van haar belang in deze put verkocht voor 5,5 miljoen dollar en behoudt zij 66% om inkomsten te blijven verwerven en tegelijk het risico te beperken voor twee andere proefboringen die dit jaar zullen worden uitgevoerd.

Lees ook: SDX Energy schort boorprogramma in Marokko op

In Marokko heeft SDX een non-cash uitgave van 10,3 miljoen dollar geboekt omdat het afstand heeft gedaan van de Lalla Mimouna Nord concessie. Zij heeft echter ook een belang in drie putten, alle in het Gharb-bekken, die nog dit jaar zullen worden opgestart.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team