Zoeken

SDX Energy doet nieuwe gasvondst in Marokko

15 november 2022 - 07:00 - Economie

©

SDX Energy, een in Londen genoteerd energiebedrijf dat aardgasvelden in het Gharb-bekken in Marokko exploreert, meldt twee ontdekkingen in de onlangs voltooide putten SAK-1 en KSR-20. De vondsten maken de weg vrij voor de opening van een nieuw gaswinningsgebied.

In een verklaring zegt de Britse onderneming dat de SAK-1 put reeds werd aangesloten op de infrastructuur van de groep en dat de testresultaten erop wijzen dat de geplaatste volumes aan de hogere kant van de raming liggen. "De put opent een nieuw productiegebied ten noordwesten van het historische productiegebied van het bedrijf, met verschillende andere vooruitzichten binnen de SAK-cluster", aldus SDX Energy.

Lees ook: SDX Energy, in moeilijkheden in Marokko, overgenomen

Ook in de KSR-20 put in de Gharb-regio is gas ontdekt. De boorput ondergaat momenteel een drukopbouwtest. "De put zal in productie worden genomen zodra de vergunningverlening en de aansluiting zijn afgerond. Op dat moment zal een mededeling worden gedaan over de verwachte productievolumes", benadrukt het Britse bedrijf.

Met de ontdekkingen verhoogt SDX Energy zijn ambities. Ze is van plan haar booractiviteiten in 2023 uit te breiden. "Tot op heden zijn er meer dan 70 potentiële gasvelden in Marokko geïdentificeerd, waarvan er 25 van hoge kwaliteit zijn en ongeveer 20 boven de P50-raming zitten en geen risico vertegenwoordigen", aldus het Britse bedrijf.

Lees ook: Grote gasvoorraden ontdekt in Marokko

Mark Reid, CEO van SDX Energy, zegt blij te zijn met de resultaten van de SAK-1 en KSR-20 putten. "De putten zullen onmiddellijk bijdragen tot een groei in de productie en de inkomsten, in een regio met robuuste gasvraag en -prijzen. Marokko blijft een belangrijk gebied van potentiële groei voor SDX en we kijken uit naar de planning van verdere boringen in 2023," zegt hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team