Zoeken

Israëlisch bedrijf wil naar olie en gas zoeken in Marokko

24 februari 2022 - 11:00 - Economie

©

Het Israëlische bedrijf NewMed Energy wil van de Marokkaanse autoriteiten een vergunning krijgen om in het koninkrijk naar olie en gas te zoeken.

Newmed Energy bevindt zich reeds "in een vergevorderd stadium voor het verkrijgen van exploratievergunningen in Marokko. Het bedrijf is een leidende partner op zijn gebied, met een aanzienlijke know-how en bewezen ervaring," verklaarde haar CEO, Yossi Abu, op een persconferentie die dinsdag werd gehouden om de naamsverandering van de groep aan te kondigen. Het bedrijf heette voorheen Delek Drilling.

Lees ook: Israëlisch bedrijf mag naar olie zoeken in Marokko

Het energiebedrijf "heeft Marokko gekozen omwille van een enorm geologisch en commercieel potentieel," zegt Abu, eraan toevoegend dat NewMed Energy in het bijzonder geïnteresseerd is in de Marokkaanse kustgebieden in de Middellandse Zee en de Noord-Atlantische Oceaan.

De aankondiging van Newmed Energy Company komt een dag na het sluiten van een economische samenwerkingsovereenkomst tussen Rabat en Tel Aviv. De overeenkomst werd ondertekend door minister Ryad Mezzour van Industrie en Handel en zijn Israëlische ambtgenoot, Orna Barbivai. Het akkoord heeft als doel investeringen en uitwisselingen tussen beide landen te vergemakkelijken in de sectoren smart industrie, agro-industrie, automobielindustrie, luchtvaart, textiel, watertechnologie en hernieuwbare energie, medische apparatuur en de farmaceutische industrie

Lees ook: Marokko-Israël richten samen industriezones op

Eind september verkreeg de Israëlische olie- en gasexploratiemaatschappij Ratio Petroleum Partnership, reeds de exploratie- en studierechten van het Marokkaanse ministerie van Energie, voor het Atlantische blok van Dakhla, met een oppervlakte van ongeveer 109.000 km².

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team