Zoeken

SDX Energy schort boorprogramma in Marokko op

30 juni 2021 - 12:40 - Economie

©

Het Britse exploratie- en productiebedrijf voor olie en gas SDX Energy, heeft het boren van de eerste drie putten van het jaar in het noordoostelijke Gharb-bekken van Marokko voltooid. Het bedrijf kondigde op maandag aan dat het zijn boorprogramma in Marokko tijdelijk heeft opgeschort. De werkzaamheden zullen in september of oktober worden hervat.

De eerste fase van de booroperaties in Gharb is tot een einde gekomen. In 2021 is SDX Energy van plan 25 tot 25,6 miljoen dollar te investeren en vijf putten te boren, meldt Energy Voice. In het eerste kwartaal van 2021 heeft SDX de put LMS-2 in Marokko geboord, maar die had een lage permeabiliteit. Als gevolg daarvan heeft het bedrijf ervoor gekozen de put niet te testen en zijn vergunning op te geven. De resultaten zijn echter bemoedigend voor de onderneming, die de put in 2022-2023 gaat testen. SDX is van plan om in de loop van het jaar nog twee putten te boren als onderdeel van de tweede fase van zijn programma in september of oktober.

Lees ook: Marokko: Sound Energy heeft ambitieuze plannen voor gaswinning

"De OYF-3, KSR-17 en KSR-18 putten in Marokko zijn allemaal commerciële successen, en OYF-3 en KSR-17 zijn al aangesloten en produceren in onze infrastructuur," zegt SDX CEO Mark Reid. Het bedrijf verwacht dat KSR-18 binnen de komende twee weken getest en aangesloten zal worden. Hij merkt op dat de putten 1,5 tot 1,6 miljard kubieke voet gas hebben opgeleverd.

SDX is in mei dit jaar begonnen met het boren van putten met een vertraging van 30 dagen in de uitvoering als gevolg van de pandemie. Overeenkomstig de contractuele verplichtingen heeft zij gas geleverd aan haar klanten. Het Britse bedrijf voert dezelfde activiteiten ook uit in Egypte, waar ze hopen dat de put Ibn Yunus-2X, gelegen in Zuid-Disouq, "in de komende dagen" gas zal gaan leveren. De ontwikkeling van de HA-1X exploratieput wordt in het derde kwartaal verwacht.

"Het doel van 139 miljard kubieke voet bruto heeft een kans van 33% op succes en kan het bronprofiel van de onderneming aanzienlijk veranderen. Met de vier-putten-campagne in het westen van de Gharb die binnenkort begint, kijk ik ernaar uit om de markt in de komende maanden op de hoogte te brengen van wat een zeer drukke en opwindende periode van activiteit belooft te worden," voegde Mark Reid eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team