Zoeken

Marokko: 32 scholen gestraft voor examenfraude

8 oktober 2017 - 13:00 - Marokko

©

In Marokko werden deze week 32 particuliere scholen door minister Mohamed Hassad gestraft omdat ze tijdens de examens in het schooljaar 2016-2017 onrechtmatige punten hadden toegekend aan sommige leerlingen.

Volgens het ministerie werden de onderwijsinstellingen tijdelijk uitgesloten van het nationaal beoordelingssysteem in afwachting van een controle die door inspecteurs van de afdeling moet worden uitgevoerde. De verschillen zouden bij sommige leerlingen tot tien punten bereiken.

Een bron van het ministerie stelt dat de betrokken scholen de punten van de hun leerlingen op de examens niet meer in het Masar-beoordelingssysteem mogen invoeren tot de inspecteurs de echtheid van de toegekende scores verifiëren. Worden de scholen in de toekomst opnieuw betrapt op examenfraude dan riskeren ze hun vergunning om les te geven te verliezen.

Het ministerie van Onderwijs heeft eind deze week tevens een informatie ontkend volgens de welke een grootschalige vertrekoperatie gepland stond.

In een verklaring op zaterdag meldt het ministerie dat het niet om een vertrekoperatie gaat maar om een aantal ambtenaren vervroegd met pensioen te laten gaan. De maatregel werd door het ministerie al op 4 oktober aangekondigd.

Ambtenaren die vervroegd op pensioen willen gaan of om gezondheidsredenen overgeplaatst willen worden voor het schooljaar 2018-2019, moet hun aanvraag zo snel mogelijk indienen om aan de Regionale Academies van Onderwijs en Opleiding de tijd te geven om voor eind november hun personeelsbehoeften voor het komend schooljaar te bepalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team