Zoeken

Marokko: nog maar net aangekomen en Ryanair zorgt al voor controverse

7 april 2024 - 07:00 - Economie

©

De komst van Ryanair naar Marokko heeft de nodige controverse veroorzaakt. De regering heeft nu een verklaring afgegeven om de geruchten over subsidies, concurrentie met Royal Air Maroc en betaling in euro’s van binnenlandse vluchten te ontkrachten.

Het ministerie van Toerisme benadrukt dat er "geen subsidies of financiële bijdragen" zijn toegekend aan Ryanair voor de uitvoering van binnenlandse vluchten in Marokko. De samenwerking met Ryanair is gericht op "complementariteit" en wil de verbindingen tussen de Marokkaanse regio’s bevorderen.

Lees ook: Ryanair: Marokko aan bodemprijzen

De vluchten van Ryanair, zoals Tanger-Essaouira, Oujda-Marrakech en Fez-Agadir, dragen bij aan de ontwikkeling van het binnenlandse toerisme en bieden buitenlandse toeristen de kans om langer te verblijven in deze regio’s. Het ministerie van Toerisme is trots op het record van 14,5 miljoen toeristen in 2023 en benadrukt de noodzaak om de luchtvaartcapaciteit van Marokko te vergroten met het oog op de Afrika Cup in 2025 en het wereldkampioenschap voetbal in 2030.

Met betrekking tot de betaling in euro’s van binnenlandse vluchten, laat het ministerie weten dat Ryanair "actief werkt aan een oplossing" voor de transacties.

Het ministerie van Transport en Logistiek heeft in een persbericht bevestigd dat Ryanair toestemming heeft gekregen om "uitzonderlijk gedurende een maand" binnenlandse vluchten in Marokko in euro’s te verkopen. De Ierse low-costmaatschappij moet tijdens het IATA-zomerseizoen 2024 (maart-april) elf binnenlandse routes tussen negen Marokkaanse luchthavens aanbieden. Voorwaarde is dat de betalingen in dirhams gebeuren.

Lees ook: Massale vogelsterfte bij Tanger: vuilstortplaats verdacht

Op 29 maart 2024 werd Ryanair "herinnerd aan zijn verplichtingen" en gesommeerd om deze "zo spoedig mogelijk" na te komen. De maatschappij kreeg uiteindelijk toestemming om "uitzonderlijk gedurende een maand (vanaf zondag 31 maart)" binnenlandse vluchten uit te voeren om te voorkomen dat reizigers die al tickets hadden gekocht, de dupe zouden worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team