Zoeken

Binnenlandse vluchten Marokko: Ryanair daagt Air Arabia uit

10 juli 2024 - 13:50 - Marokko

©

Ryanair en Air Arabia zijn verwikkeld in een felle strijd om de Marokkaanse markt voor binnenlandse vluchten. Beide luchtvaartmaatschappijen hebben toestemming om binnenlandse vluchten in Marokko uit te voeren en proberen de markt te veroveren met kwalitatief goede en betaalbare vluchten.

Ryanair is vastbesloten om zijn aanwezigheid in Marokko te versterken. De Ierse prijsvechter heeft 11 nieuwe binnenlandse routes aangekondigd als onderdeel van het zomerprogramma. Het bedrijf is van plan om 1,4 miljard dollar te investeren voor de exploitatie van 14 vliegtuigen in Marokko en het vervoer van ruim 5 miljoen passagiers, een stijging van 33% ten opzichte van vorig jaar.

Lees ook: Ryanair: dit zijn de prijzen voor binnenlandse vluchten

De low-cost luchtvaartmaatschappij biedt concurrerende tarieven voor binnenlandse vluchten vanaf 330 dirham, waarmee het de strijd aangaat met Air Arabia. Deze maatschappij heeft zich sinds de oprichting in 2009 gevestigd als de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Lees ook: Ryanair versterkt aanwezigheid in Marokko met binnenlandse routes

De komst van Ryanair heeft Air Arabia gedwongen om zijn operationele en marketingstrategieën te herzien om zijn marktaandeel te behouden. Fatim-Zahra Ammor, minister van Toerisme, is ervan overtuigd dat de komst van de Ierse luchtvaartmaatschappij Marokko zal helpen om tegen 2030 ruim 26 miljoen toeristen te verwelkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team