Zoeken

Datum Afrika Cup 2025 in Marokko eindelijk bekend

19 februari 2024 - 22:00 - Sport

©

De Afrika Cup 2025 in Marokko zal plaatsvinden in juli van dat jaar, direct na het WK voor clubs. Na wat discussie lijken de FIFA, de Afrikaanse voetbalbond (CAF) en de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) een akkoord te hebben bereikt.

De FIFA had voorgesteld om de volgende Afrika Cup in januari 2025 of januari 2026 te organiseren, zo vertelde een verantwoordelijke van het uitvoerend comité van de Afrikaanse voetbalbond aan het medium Yalla Koora. De FRMF stelde daarentegen voor om de Afrika Cup te organiseren in juli 2025, van 23 juli tot 21 augustus, direct na het WK voor clubs.

Lees ook: Marokko en FIFA botsen over datum Afrika Cup 2025

De Marokkaanse voetbalbond is van mening dat juli de ideale maand is voor de organisatie van de Afrika Cup 2025, omdat de stadions die nog in aanbouw zijn in april afgerond zullen zijn. Vanwege de hoge temperaturen in de zomer stelde de FRMF voor om de wedstrijden in de avond te spelen in de stadions van Marrakech en Agadir.

Lees ook: Afrika Cup 2025: Fifa zet Marokko onder druk

De officiële datum van de Afrika Cup 2025 in Marokko zal in juni of juli van dit jaar bekend worden gemaakt, na de Algemene Vergadering van de Afrikaanse voetbalbond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team