Zoeken

Taxiprijzen dwarsbomen succes low-cost vluchten in Marokko

8 april 2024 - 22:00 - Economie

©

Goedkoop naar Marrakech vliegen kan nu met de komst van Ryanair op de Marokkaanse markt. De lage ticketprijzen worden echter tenietgedaan door exorbitante taxitarieven van de luchthaven naar de stad. Reizigers klagen over ritten van 20 kilometer die even duur of zelfs duurder zijn dan de vliegtickets.

De Marokkaanse overheid wil met de introductie van low-cost vluchten het binnenlandse toerisme stimuleren. De hoge taxikosten vormen echter een drempel voor reizigers. Voor een rit van 20 tot 30 kilometer betaalt men al snel 200 dirham, evenveel als een vliegticket van honderden kilometers.

Lees ook: Marrakchi boos op taxichauffeurs

Sommigen vinden het onacceptabel dat de besparing op de vliegticket tenietgedaan wordt door de taxirit. Reizigers pleiten dan ook voor meer en betere verbindingen tussen de luchthavens en de steden. Dit zou de reissnelheid en het comfort verhogen en het toerisme bevorderen.

Lees ook: Wedstrijd Marokko-Mauritanië: om hoe laat en op welke zender?

De komst van Ryanair is een belangrijke stap voor de Marokkaanse luchtvaartmarkt. De Ierse low-cost luchtvaartgroep is de derde maatschappij die binnenlandse vluchten in Marokko aanbiedt, na Royal Air Maroc en Air Arabia Maroc.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team