Zoeken

Marokko: stijging compensatiekosten

18 maart 2022 - 15:40 - Economie

©

Het Marokkaanse ministerie van Economie en Financiën meldt in een document over de situatie van de lasten en middelen van de Schatkist in februari 2022, dat de compensatiekosten met 2,4 miljard dirham zijn gestegen.

De toename houdt met name verband met de sterke stijging van de prijs van butaangas, aldus de nota van het ministerie over de situatie van de lasten en middelen van de Schatkist, waarin ook wordt opgemerkt dat deze lasten een uitvoeringspercentage van 31% hebben laten optekenen.

Lees ook: Ramadan: Marokko wil prijsstijging beperken

De uitvoering van de gewone uitgaven van de staatskas vertoont een stijging van 11% en een uitvoeringsgraad van 18%, ten opzichte van eind februari 2021, schrijft L’économiste.

De rente op de schuld is ten opzichte van eind februari 2021 met 349 miljoen dirham gestegen tot 4,2 miljard dirham, waaronder een stijging van de rente op de binnenlandse schuld van 626 miljoen dirham en een daling van de rente op de buitenlandse schuld van 277 miljoen dirham.

Lees ook: Ramadan: Marokko wil prijsstijging beperken

Deze ontwikkelingen leidden tot een negatief gewoon saldo van 8,4 miljard dirham, tegenover een negatief saldo van 6,9 miljard dirham eind februari 2021.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team