Zoeken

Noorden van Marokko verwacht recordzomerseizoen

12 juli 2023 - 16:00 - Marokko

©

Het hoogseizoen belooft veelbelovend te worden in het noorden van Marokko, dat de afgelopen jaren een sterke groei van het toerisme heeft gekend. Een gemiddelde bezettingsgraad van 75% wordt verwacht voor de maanden juli en augustus.

Steeds meer Marokkanen geven er de voorkeur aan hun zomervakantie in het noorden van het land door te brengen. Volgens de Regionale Raad voor Toerisme (CRT) van Tanger-Tetouan-Al Hoceima zijn kustbestemmingen zoals Al Hoceima en Tamuda Bay het populairst onder reizigers. Het seizoen belooft goed te zijn, vooral tijdens de maanden juli en augustus, waarin "een gemiddelde toeristische bezetting van ongeveer 75%, met variaties van 70% tot 80%" wordt verwacht", meldt Rkia Alaoui, voorzitter van de CRT van Tanger-Tetouan-Al Hoceima, in een interview met SNRT News.

Lees ook: Marokko: properste stranden in 2023

Ze verduidelijkt dat "niet-kustgebieden zoals Ouazzane en Chefchaouen ook excursiemogelijkheden bieden voor Marokkaanse klanten", en benadrukt dat "deze veelbelovende cijfers een aanzienlijke groei ten opzichte van 2019 voorspellen, wat een herstel markeert na twee jaar crisis in de toeristische sector". Volgens de CRT trekken Marokkaanse toeristen naar het noorden omdat erheen reizen in gezin gemakkelijk is, maar ook vanwege de "investeringen die in de afgelopen jaren zijn gedaan" om het "toeristisch aanbod en de beschikbare activiteiten te diversifiëren".

Lees ook: Hoge prijzen schrikken Marokkaanse diaspora af tijdens vakantie

"De constante ontwikkeling van de regio blijft toeristen verwonderen, waardoor ze jaar na jaar terugkeren, aangetrokken door de voortdurende verandering", legt Alaoui uit. Maar de hoge prijzen voor accommodatie, parkeren, restaurants en andere toeristische diensten, kunnen Marokkanen dit jaar ontmoedigen om naar het noorden te reizen. "Ondanks deze stijging moet worden benadrukt dat het toeristische aanbod in de regio divers blijft en zich aanpast aan de verschillende klantsegmenten... Deze diversiteit stelt reizigers in staat om opties te vinden die passen bij hun budgetten en voorkeuren", verzekert de voorzitter van de CRT van Tanger-Tetouan-Al Hoceima.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team