Zoeken

Airbnb verloor 1,4 miljoen gebruikers door verklaring tegen discriminatie

23 november 2020 - 09:00 - Wereld

©

Ongeveer 1,4 miljoen Airbnb-gebruikers hebben sinds 2016 geweigerd een non-discriminatieverklaring te ondertekenen. Ze kozen er liever voor om niet met Airbnb in zee te gaan dan om seksisme, racisme en homofobie af te zweren.

Het cijfer werd onlangs onthuld door het verhuurbedrijf voor privéwoningen. Potentiële klanten die een account willen aanmaken, een reservering willen maken of een woning willen huren, moeten eerst akkoord gaan met de voorwaarden van de verklaring.

Door de acceptatie van de verklaring te weigeren konden de geïnteresseerden geen gebruik maken van de diensten van het platform. Een onbekend aantal mensen is na het accepteren van de verklaring alsnog geweerd door Airbnb, omdat ze zich niet aan de verklaring hebben gehouden, meldt Ouest France.

Het bedrijf heeft in 2016 besloten om dit systeem in te voeren omdat ze ervan werden beschuldigd te luchthartig te zijn op het gebied van discriminatie. In samenwerking met burgerrechtenorganisaties is Airbnb bezig met het bedenken van nieuwe maatregelen om alle vormen van discriminatie op het platform te bestrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team