Zoeken

Marokkaanse stad bij beste gratis toeristische bestemmingen in Afrika

3 september 2023 - 09:00 - Marokko

©

Marokko voert de ranglijst aan van de 10 beste gratis toeristische bestemmingen in Afrika, samengesteld door een gespecialiseerde website. Een Marokkaanse stad behaalt zelfs een plek in de top 3.

De reisspecialist Casago wijst Chefchaouen, met een score van 76,4 %, aan als de op één na beste gratis toeristische bestemming in Afrika, gebaseerd op de meningen van TripAdvisor-gebruikers die de kleine stad in het Rif-gebergte vijf sterren gaven. De stad wordt alleen overtroffen door Lion’s Head in Kaapstad, Zuid-Afrika. De ’blauwe parel’ van Marokko dankt deze positie aan haar schoonheid: "De straten zijn omzoomd met mooie blauwe huizen, een uitzicht dat door een recensent als ’een droom voor fotografen’ wordt beschouwd. Gelegen in de bergen in het noordoosten van het koninkrijk, biedt deze kleine stad een van de meest magische mediterrane decors. Het trekt ook toeristen aan met zijn rijke culturele erfgoed."

Lees ook: Marokkaanse stad bij mooiste bestemmingen ter wereld

Naast Chefchaouen staan er nog twee andere Marokkaanse steden in de top 10 van de beste gratis toeristische bestemmingen van Afrika. Met een score van 67,74% neemt de Ksar van Ait Ben Haddou in Ouarzazate de zesde plaats in. De medina van Fez is negende met een score van 62,09%.

Lees ook: Marokko in top van beste gastronomische bestemmingen ter wereld

Recentelijk plaatste Architectural Digest Chefchaouen op de derde plaats in zijn top 7 van meest monochrome steden ter wereld. "In deze stad in het noorden van Marokko is alles blauw: de huizen, de grond, de daken, de muren, de steegjes, de trappen ... Waarom? Sommigen zeggen dat de kleur muggen afweert. Anderen stellen dat het de hemel en de Middellandse Zee symboliseert. Nog anderen beweren dat het te maken heeft met de Joden die in de 15e eeuw vluchtten voor vervolgingen. Blauw is een belangrijke kleur in dit geloof, dus zouden de bewoners de stad in deze tint hebben geverfd. Er is geen consensus over de uitleg," merkte het gespecialiseerde tijdschrift op.

Bladna.nl