Zoeken

Marokko: hoe zal Ramadan dit jaar verlopen?

21 maart 2021 - 13:00 - Marokko

©

Marokkanen wachten nog steeds op een beslissing van de regering met betrekking tot het versoepelen van de coronamaatregelen om hen in staat te stellen de heilige maand Ramadan in goede omstandigheden door te brengen.

Professionals van de horeca, leiders van moskeeën en de overgrote meerderheid van de Marokkaanse moslimgemeenschap maken zich zorgen over het stilzwijgen van de regering, enkele weken voor het begin van de maand Ramadan.

Sinds de recente aankondiging van een reeks beperkende maatregelen voor de ramadanmaand door de Verenigde Arabische Emiraten om de verspreiding van corona in het land tegen te gaan, vrezen de Marokkanen steeds meer dat de in het koninkrijk geldende beperkingen zullen worden gehandhaafd, met name wat het Tarawih-gebed betreft.

Volgens de voorzitter van de wetenschappelijke raad van de prefectuur Skhirat-Temara is alleen het ministerie van Habous en Islamitische Zaken bevoegd om toestemming te verlenen voor het Tarawih-gebed in moskeeën tijdens de maand Ramadan. Voorlopig is de epidemiologische situatie in het Koninkrijk aanzienlijk verbeterd, dankzij de lopende vaccinatiecampagne en de naleving van de coronamaatregelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team