Zoeken

Marokko: premier El Othmani legt lockdown acht steden uit

1 augustus 2020 - 20:00 - Marokko

©

Premier Saadeddine El Ohtmani heeft eerder deze week in Rabat meer uitleg gegeven over het besluit om acht steden opnieuw in lockdown te plaatsen.

Volgens de bewindsman was het een "noodzakelijk besluit" om het snelgroeiend aantal coronabesmettingen te remmen. El Othmani verklaarde dat tijdens een meeting van de interministeriële commissie belast met de uitvoering van het overheidsprogramma.

"De epidemiologische situatie in Marokko heeft in de laatste week een zorgwekkende wending genomen met een hoog aantal nieuwe besmettingen.", aldus El Othmani volgens wie de nieuwe lockdown een "erg moeilijk besluit was".

Voor dit besluit werd rekening gehouden "met de gezondheid van de inwoners van de acht steden, maar ook met de bevolking in de rest van het koninkrijk". De regering is "zich bewust van de gevolgen van dit besluit op de meest kwetsbare bevolkingslagen, maar moet het ergste proberen te voorkomen".

Saadeddine El Othmani belooft dat "de bevoegde autoriteiten meer inspanningen zullen leveren op het gebied van communicatie en ondersteuning", maar in ruil daarvoor zullen de "burgers meer waakzaamheid, geduld, toewijding en samenwerking moeten tonen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team