Zoeken

Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt Marokko

16 augustus 2020 - 21:50 - Marokko

©

Marokko werd tot voor kort als een voorbeeld beschouwd in de strijd tegen de coronavirus pandemie. Maar de epidemiologische situatie in het land is al enkele dagen uiterst zorgwekkend, met dagelijks meer dan 1000 nieuwe besmettingen en een twintigtal doden.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie, reageert bezorgd op de toename van de corongevallen in het koninkrijk. "Marokko moet nog meer inspanningen leveren om de stijging van het aantal coronabesmettingen te remmen.", verklaarde Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Rabat legt nochtans al maanden een reeks strenge maatregelen op aan de bevolking. De noodtoestand werd in maart afgekondigd en kortgeleden opnieuw met een maand verlengd tot 10 september, snelle testen zijn in zorgcentra in de meeste wijken beschikbaar. In Casablanca en Tanger waar de meeste besmettingen werden geregistreerd, zijn sinds kort twee nieuwe gezondheidscentra open voor coronapatiënten.

Daarnaast zijn acht grote steden in Marokko nog steeds in lockdown en worden wijken waar coronahaarden worden ontdekt volledig afgesloten. Het dragen van een mondmasker is verplicht en wie zich daar niet aan houdt of de sociale afstand niet respecteert, moet een boete van 300 dirham betalen. De grenzen zijn bovendien nog steeds gesloten en enkel Marokkanen en buitenlanders die in Marokko wonen mogen het koninkrijk binnen.

Ondanks al deze maatregelen werd zaterdag het hoogst aantal coronabesmettingen in één dag vastgesteld sinds het begin van de pandemie. 1776 mensen testten die dag positief op het coronavirus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team