Zoeken

Marokko: lockdown blijft optie als besmettingen oplopen

7 november 2020 - 10:20 - Marokko

©

Een lockdown hangt als het zwaard van Damocles boven de hoofden van Marokkanen. De regering kan elk moment besluiten om over te gaan tot een volledige lockdown zoals tijdens de eerste vier maanden van de pandemie.

Minister-president Saadeddine El Othmani zei tijdens het maandelijks vragenuur van afgelopen dinsdag dat wanneer de besmettingen met het coronavirus blijven oplopen een lockdown onvermijdelijk zal zijn.

El Othmani geeft wel aan dat hij begrijpt dat niemand op zo’n situatie zit te wachten vanwege de economische, sociale en psychologische gevolgen. Maar hij wil wel kenbaar maken dat het een mogelijke optie is als de gezondheidssituatie in het land verder uit de hand loopt.

Op het moment is het tegengaan van nog meer besmettingen in het koninkrijk de belangrijkste prioriteit. Hij benadrukt dat iedereen zich daarvoor moet gaan inzetten. De pandemie heeft alle sectoren in het land geraakt. Ook is hij zich bewust van de offers die zorgverleners tijdens deze gezondheidscrisis hebben gebracht.

Ten slotte hoopt de minister-president dat het coronavirus snel overwonnen gaat worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team